Din sundeste grød

God januar-kost

Om sommeren er min mest optimale morgenmad friskpresset juice (50% frugt og 50% grøntsager) men om vinteren har jeg brug for noget, der giver varme og mæthed.

Mange af os spiser havregryn eller havregrød til morgenmad, men det er ikke nødvendigvis sundt.

Hvis grøden skal være sund, skal du være lidt på forkant. Du skal nemlig sætte grynene i blød aftenen før i en gryde med låg og tilsætte en smule mel fx en teske rugmel og så et lille skævt citronsaft.

Lyder det sært?

Problemet med havregryn er FYTIN, som gør at vi kan have svært ved at optage de vitaminer og mineraler i havregrynene. Desuden gør det grøden mere klistret og er ikke optimal for tarmsystemet.

En anden ting ved denne grød er, at jeg har tilsat et æg. Det øger proteinindholdet og mætheden og giver desuden en lækker cremet grød - og nej, den smager ikke af æg, men er super lækkert!

Opskriften finder du længere nede ...



Disse to dygtige instruktører står parat til at undervise dine medarbejdere i Kontor-Yoga.

Til højre ser du Mai, som kører ud i København og til venstre Laura, som underviser i Aarhus-området.

De kommer ud i forbindelse med din virksomheds events fx personaledage, konferencer og længere møder, hvor et kort indslag kan få kroppen og hjernen i gang igen.

Hvis I ønsker et forløb for jeres medarbejdere i form af 10 besøg af hver 30 minutter, så kan det være starten på mange nye sunde kontor-vaner.

 

 

OPSKRIFT PÅ ÆGGE-GRØD
  • Tænd for grøden, som har stået i blød natten over
  • Tilsæt en 1-2 teskeer kokosolie
  • 1 god knivspids himalaya-salt (det lyserøde)
  • En most banan og evt. nogle rosiner
  • Lidt kanel og kardemomme, hvis du er til jule-smagene
  • Slå så et æg ud i grøden, men skynd dig at røre ægget godt ud med et piskeris
Drys: Sesam for calcium, chia for omega 3 og græskarkerner for zink

God appetit, kærlige hilsner fra Britt

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!