Monotasking, slow-moving og eksistentiel travlhed

Igennem længere tid har mit mantra som værn mod det moderne livs forbrug, stress & jag været "REDUCER KOMPLEKSITET" hvor jeg har "detoxet" mit liv (fjernet de opgaver/kunder/relationer/tøj&ting/rod&ragelse etc. som ikke nærer mig længere) 

Det er stadig "work in progress", men nu er der kommet flere mantraer til, nemlig MONOTASKING, som skal hindre mig i ikke at sætte for mange skibe i søen (svært når man er en kreativ iværksætter) men JEG MÅ & SKAL færdiggøre de projekter, jeg er i gang med, før jeg starter nye. Det gælder også derhjemme i det huslige arbejde - slut med multi-tasking. Jeg vil nu arbejde med fokus og bevidsthed på een ting af gangen og AFSLUTTE. Når vi har flere opgaver i hovedet på een gang, stiger vores kortisol-niveau massivt = stress!

Jeg vil også arbejde på at gøre ting LANGSOMT. Vi har en idé om, at hvis vi taler hurtigt og bevæger os hurtigt, er vi sikkert super effektive, men det er en STOR FED LØGN. Tingene bliver ikke gjort hurtigere af at haste - i bedste fald er det milli-sekunder. Der er større chance for, at tingene tager 3-dobbelt så lang tid, fordi vi i vores travlhed taster forkert på tasterne, spilder kaffen etc. Jeg vil arbejde på at bevæge mig langsomt og BEVIDST.

Jeg faldt for nylig over begrebet EKSISTENTIEL TRAVLHED, som hænger sammen med ovenstående. Det er oplevelsen af at skulle skynde sig, uden nogen specifik årsag - altså man skynder sig uden grund. Jeg var (meget hurtigt, skramlende og sukkende) ved at tage af bordet efter aftensmaden, inden jeg skulle ud og undervise ... men der var nok 45 minutter til, jeg skulle af sted. Min bonussøn spurgte mig: Hvorfor skynder du dig så meget? Det fik mig til at studse lidt. Jaaa, hvorfor gjorde jeg lige det. Der var jo god tid.

Det handler om, at man vil vise omverdenen, hvor travl man er. Ingen tvivl om, at vi alle har travlt, men her er det en identitet, man ønsker at påtage sig, men resultatet bliver en ond stress-cirkel. Jo mere stress man udviser, jo mere stress føler man und so weiter... Det bliver en selvopfyldende profeti.

Genkender du noget af det her? Og har du tips til os, der gør, så tager vi imod med åbne arme.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!