Hej og velkommen til Kontor-Yoga

Tusind tak fordi du er her og dermed er med til at skabe bevidsthed omkring, hvordan vi kan øge trivsel og velvære på din arbejdsplads.

Jeg hedder Britt Ziwes og det er mig, som er ophavskvinden til Kontor-Yoga, som jeg startede i 2008 - laaang tid før yoga eksploderede i popularitet

Hvis vi skruer tiden endnu længere tilbage sad jeg på et kontor i London med hørebøffer på og oversatte undertekster på tid fra morgen til aften. Kroppen gjorde indtog jeg begyndte at udvise nogle alvorlige stress-symptomer. Massørerne kunne ikke bløde mig op og kiropraktikerne kunne ikke knække mig på plads.

Så begyndte jeg til yoga, og der var masser af muligheder i London, og jeg ville prøve det hele - for jeg begyndte at få kontakt til min krop igen, og kunne også mærke at jeg havde fået en ro i sindet.

Jeg begyndte at give mig selv flere pauser på job, trække vejret, strække mig, skifte siddestilling osv.

Og så tog jeg en yogalæreruddannelse, og da jeg kom tilbage til DK stod det mig lysende klart at jeg skulle tilbyde yoga til virksomheder, og at det skulle hedde Kontor-Yoga.

Jeg fik også nogle kunder. Utroligt nok. For det var i 2008 og så i det mørke Nordjylland.

I starten var jeg meget optimistisk og lavede almindelig yoga på måtte på virksomhederne. Jeg slæbte 10-15 måtter med mig rundt i bagsmækken på bilen - og de er tunge - og de fylder meget - og det var tit svært at finde plads til 15 udrullede måtter på virksomhederne. 

Og det tog 60 - nogle gange 90 minutter. Og det var eksklusiv at medarbejderne skulle klæde om, og måske endda i bad efterfølgende. For det var varmt, og der var ingen udluftning i lokalet.

Jeg måtte i tænkeboksen igen

Og lige så langsomt faldt brikkerne på plads. Deltagerne skulle kunne udføre øvelserne i deres normale arbejdstøj, og det skulle ikke være så hårdt, at det var nødvendigt at gå i bad efterfølgende.

Øvelserne skulle kunne udføres siddende og stående på et kontor og også ved at bruge interiøret aktivt dvs. kontorstolen, skrivebordet, væggen og vindueskarmen.

Og øvelserne skulle være enkle, men effektive, så alle kan deltage uanset højde, drøjde og form.

Og så skulle besøget på virksomheden kun tage 30 minutter. Min erfaring har lært mig, at 30 minutter er passende. Jeg kan nå at komme det meste af kroppen igennem og stadig bruge de sidste 10 minutter på at få medarbejderne heeelt ned.

Og herefter blev alt meget mere enkelt. Både for mine kunder og for mig. Med det nye koncept kunne mange flere virksomheder tage Kontor-Yogaen ind

Jeg begyndte at blive kontaktet af virksomheder fra hele landet, som skulle bruge instruktører. De kunne jo ikke se på kontor-yoga.dk, at jeg sad i Aalborg. Så jeg måtte have nogle flere af "mig". Jeg begyndte derfor at udbyde Kontor-Yoga kurser fra 2011, og nu som Online kurser, så vi er uafhængige af tid og sted.

And so ... here we are

Hvis du også er nysgerrig på at undervise virksomheder i Kontor-Yoga, så tag mit gratis mini-kursus her

Hvis du leder efter et personaletilbud til din virksomhed, kan du skrive til mig her