Lav din egen spa-detox weekend derhjemme

Du behøver ikke rejse til et fancy detox-retreat eller et dyrt spa-ophold. Du kan forkæle din krop og dit sind for få kroner derhjemme. Her får du opskriften på min hjemmelavede spa-detox:  • Start dagen med at gurgle din mund med olie. Vi har MANGE bakterier i munden, og oil-pulling er både godt for mundhygiejnen, giver hvidere tænker og et bedre helbred. Læs mere her
  • Det første som rammer min krop om morgenen er kogt vand med frisk citronsaft og et par skiver ingefær. Det bedrer kroppens udrensning og fordøjelse. Jeg tilfører også aronia mælkesyrebakterier og æblecidereddike til denne drik, som gør kroppen basisk og hjælper fordøjelsen yderligere.
  • Så starter jeg min morgen-yoga praksis. Solhilsner er en fantastisk måde at starte dagen på og virker udrensende. Om aftenen bruger jeg 20 minutter på Månehilsnerne. Du kan finde et yoga-program, som passer dig her
  • Herefter går du en rask travetur, helst i et grønt område, og får gang i blodomløbet og vejrtrækningen. Sørg for at få sollys direkte i øjnene dvs. ingen solbriller. Det vækker kroppen og afbalancerer din hormonbalance.
  • Derefter morgenmad, som er en grøn smoothie. En god måde at få grønt fra dagens start. Jeg blender 1 lille avocado, 1/2 banan, 2 spsk kokos, en håndfuld frossen spinat med vand. Jeg tilføjer følgende kosttilskud til smoothien: 1 spsk hørfrøolie, 1 spsk chia-frø, 1 spsk HUSK, 1 tsk spirulina og evt lidt ærteproteinpulver, så jeg kan holde mig mæt.
  • Hvis du er heldig at have et badekar, så tag først en kold skyller under bruseren, og hop derefter i et varmt karbad med 1 kop epsom salt. Ellers kan du tage et fodbad, da vi også udrenser gennem fødderne. Epsom salt har ufatteligt mange egenskaber og udrenser og lindrer ømmemuskler og led. Husk at drikke en liter vand efter dit bad.
  • Herefter bør du massere kroppen ind i olie fx sesam-olie eller kokosolie fra top til tå. Du kan evt. også massere olien ind i dit hår og sove med det om natten godt pakket ind i et gammelt håndklæde.
  • Til weekendens andre måltider bør du også undgå kød og forarbejdet mad og holde dig til økologiske salater og supper. Til den lille sult kan du spise nødder og frugt.
  • Gå senest i seng kl. 22 efter en varm kop urte-te
 

Happy Detoxing! Lad mig høre om dine resultater!!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!